4 redenen om uw Enterprise Business Software (ERP) te verhuizen naar de cloud

Waarom zou u uw Enterprise Business Software (ERP) verhuizen naar de cloud?

De beslissing om uw bedrijfssoftware naar de cloud te migreren heeft impact. Meestal gaat de discussie over ‘het naar de cloud gaan’ te maken met financiële redenen.  Maar er zijn ook niet financiële redenen om uw ERP in de cloud te zetten. We zetten de belangrijkste 4 op een rijtje:

1. Lager risico

In de cloud heeft de server waar uw ERP op draait 24/7 de aandacht en is continu beschikbaar. Het is niet langer een simpele serverruimte, maar een datacenter van wereldklasse; compleet met back-up stroomgeneratoren en mitigatie van natuurrampen. Dit vertaalt zich in minder risico op downtime of een beveiligingsinbreuk als gevolg van een verkeerde configuratie, een overbelastingsbron of zelfs brand. 

2. Snellere oplossingen

Wanneer er iets misgaat met uw ERP in de cloud, kunt u een snellere oplossing verwachten dan een traditioneel IT-team zou kunnen bieden, dankzij SLA-uptime-garanties en betere monitoring. 

3. Betere beveiliging

Er zijn maar heel weinig bedrijven die miljoenen euro’s kunnen besteden aan cyberbeveiliging. Microsoft is één van die bedrijven. Wanneer u Azure vertrouwt met uw ERP-hosting, plaatst u uw gegevens in een omgeving die ondoordringbaarder is dan uw serverruimte. 

4. Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is de mogelijkheid van een toepassing om een ​​extra belasting te onderhouden met een lineaire toename in het gebruik van bronnen. Schaalbaarheid is belangrijk in elke gedistribueerde applicatie. Limieten voor schaalbaarheid zijn meestal gebaseerd op het gebruik van resources en afhankelijkheden die per ongeluk zijn gemaakt in het ontwerp van de toepassing. Met uw ERP in de cloud is er geen limiet in de schaalbaarheid.

Wilt u alles weten over uw enterprise-bedrijfssoftware in de cloud, met behulp van Microsoft Dynamics 365? Download onze productflyer.