Het verhaal achter Ultimate Software

Een berucht hoogleraar sprak ooit: “Management is de dingen goed doen, leiderschap is de goede dingen doen”. Tijdens een gesprek met de eigenaren van Ultimate Software ervaar je beide aspecten. De heren vertellen met flair en geestdrift over de schoonheid van hun vak en hun ambities. Maar als je zo sterk bent, met een buitengewoon product, denk je dat het verhaal zich vanzelf vertelt. Arne Deenekamp en Dirk Sijtsma hebben evenwel besloten om het karakter van hun bedrijf en hun merkwaarden in de schijnwerpers te zetten. Nieuwe communicatiekanalen met een eerlijke boodschap!

“Als kind al was ik een puzzelaar”, vertelt Arne. Creatief bezig zijn en oplossingen bedenken, blijkt Arne al met de paplepel te zijn ingegoten. “ Slimme dingen fabriceren en iets bouwen met wat ik voor handen had, vond ik vermakelijk. Zelf een kabelbaan maken bijvoorbeeld. Letterlijk vallen en weer opstaan door een simpele oplossing te bedenken”. Arne stelt dat de oplossing meestal in de eenvoud schuilt. Juist in het dagelijks werk van Ultimate Software. “ In de samenwerking met klanten zit onze uitdaging daar waar we echt waarde kunnen toevoegen. Wij begrijpen hun financiële en logistieke processen en alle specialistische regelgeving rondom de bedrijfsvoering. In korte tijd weten wij bruggen te slaan tussen alle systemen die al gebruikt worden, maar met specifieke toevoegingen. Dat vereist toewijding en inventiviteit. Zodat zij kunnen excelleren en doen waar zij goed in zijn”.

Ook Dirk was al in zijn jonge jaren een fervent uitvinder. Met zijn beige PC en floppies hield hij voor zijn vader al in 1988 bij, hoeveel gas het gezin verstookte. “ Met engelengeduld ontwierp ik programma’s. En bleek ik later een deskundig adviseur met mijn eigen ontworpen systemen”.

Dirk vertelt over de kansen tot verbetering bij rederijen. “ In de maritieme wereld zag ik al jaren dat er data uit veel verschillende oude systemen werd gegenereerd. Ze konden bijna niet geloven dat alles op één geïntegreerd systeem kon draaien. Terwijl juist dat ze ‘in control’ brengt. Die eigenschap van ons, om -soms schijnbaar- complexe processen terug te brengen naar een eenvoudige oplossing, daar ben ik trots op. Dat maakt ons uniek”.

Arne en Dirk hebben elkaar lange tijd terug goed leren kennen, door samen te werken in een groot project. De twee heren hebben toen al ervaren hoe belangrijk het is om vertrouwen te winnen binnen een bedrijf. Beiden blijken zij een schat aan ervaring te hebben in het automatiseren van bedrijfsprocessen. Een uitgelezen partij voor klanten om standaard software pakketten te transformeren naar een sluitend systeem.

“ We houden wel van afwijkende klanten”, zegt Dirk. “ Je moet met mensen praten om te begrijpen waar ze echt mee zitten. Maatwerk is niet uit de tijd, want ieder bedrijf heeft haar eigen historie en karakteristieken”.

“We zijn bevlogen werkers met gevoel voor techniek”, zegt Arne. “We ambiëren dagelijks om kennis, creativiteit en een gezonde dosis inlevingsvermogen te combineren. Dat willen we laten zien aan onze klanten. Door onze communicatiekanalen te vernieuwen, blazen we nieuw leven in onze zichtbaarheid”.

Sommige mensen doen bedreven. Maar zij zijn het. Bezield door techniek en met hart voor mensen. Als u kapitein bent op een schip, is Ultimate Software uw loods bij uitstek!