Microsoft breidt haar implementatie mogelijkheden en licentiestructuur uit

Goed nieuws! Microsoft breidt haar implementatie mogelijkheden en licentiestructuren uit.

Microsoft Dynamics 365 for Operations
De lancering van Dynamics 365 for Operations in november 2016, ging gepaard met nieuwe licentievormen en prijzen. Tevens was er sprake van Cloud First en was implementatie in de Microsoft Cloud (Azure) de enige optie.

De komende maanden zal er op basis van verkregen feedback van onder meer bestaande klanten, prospects en partners wederom veel worden verfijnd. We hebben de drie belangrijkste uitbreidingen voor u op een rij gezet:

1   Nieuw gebruikers licentie type ‘Activity’
2   Hybride of on-premise implementatie mogelijkheden
3   Perpetual – of subscription based licenties

1 Veranderingen in de huidige licentie-structuur
Nu Microsoft Dynamics 365 alweer een half jaar succesvol is gelanceerd, heeft Microsoft besloten om de licentiestructuren verder uit te breiden. De Dynamics 365 Operations Activity gebruiker wordt nu aanvullend geïntroduceerd.

Dit is goed nieuws, want de Dynamics 365 for Operations Activity licentie is geschikt voor gebruikers met andere behoeften dan de Operations gebruikers of de Team Member gebruikers. Zo maken de Activity gebruikers vaak intensief gebruik van het systeem en genereren zij grote aantallen transacties. Doordat zij meer gespecialiseerde rollen bekleden, hebben zij de geavanceerde mogelijkheden van een Operations gebruiker bijvoorbeeld niet nodig. Met de uitbreiding van de licentiestructuur kunnen de mogelijkheden en prijzen beter worden afgestemd op het gebruikersprofiel. Met deze verfijning is er nu dus ook een goedkopere licentie variant beschikbaar.

2 Zowel Cloud-based als on-premise
In de eerste versie van Microsoft Dynamics 365 for Operations, werd de service alleen in de Cloud aangeboden. Vanaf juni dit jaar zal het ook mogelijk zijn om Dynamics 365 hybride of on–premise te installeren. Dit is een noodzakelijke uitbreiding, vooral voor omgevingen waar het (vooralsnog) niet wenselijk of niet mogelijk is om volledig naar de Cloud te gaan. Uiteraard is het altijd mogelijk om in de toekomst alsnog de omgeving deels of geheel naar de Cloud over te brengen.

3 Zowel te koop als te huur
Waar Dynamics 365 for Operations in eerste instantie alleen subscription-based te verkrijgen was, is het straks ook als perpetual beschikbaar zoals ook bij de vorige versie het geval was.

Met de perpetual licentie doet u een investering in het gebruikersrecht van Microsoft Dynamics 365. Om bij te blijven, is een onderhoudsvergoeding eigenlijk noodzakelijk om het systeem goed te kunnen onderhouden. De subscription-based licentie per gebruiker daarentegen is een huurlicentie die zowel in de Cloud (Saas) als on-premise op een eigen infrastructuur kan worden toegepast.

Wat houdt dit in voor u als gebruiker?
Kortom: goed nieuws dus! Voor u als gebruiker houden deze ontwikkelingen vooral flexibiliteit in. Zowel in kosten, als in de manier van implementatie. Afgestemd op de diverse rollen binnen uw organisatie.

Ultimate Software & Microsoft
Ultimate Software bestaat al 24 jaar en is ook nu weer één van de eerste bedrijven die zich specialiseert in de overgang naar Microsoft Dynamics 365.

Bent u benieuwd welke oplossing het beste bij uw bedrijf past? We bespreken graag de diverse mogelijkheden, afgestemd op uw specifieke situatie: +31 (0)88- 42 42 424