Maak als consultant je droom waar bij Ultimate Software

Als je start met een nieuwe baan is het altijd afwachten of de vooraf gemaakte beloftes daadwerkelijk worden waargemaakt. In deze blog is Celeste Bakker aan het woord en beschrijft ze haar ervaringen bij Ultimate Software.

Celeste is werkzaam als consultant bij Ultimate Software en heeft een logistieke achtergrond. Celeste is altijd al geïnteresseerd geweest in het stroomlijnen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

“Hoe meer je kunt automatiseren, hoe beter het is voor het bedrijf. Ik vind het gaaf om een bijdrage te kunnen leveren aan de efficiëntie van een organisatie.”

Destijds heeft ze de overstap gemaakt naar Ultimate Software omdat ze graag bij een groeiend en ambitieus bedrijf wilde gaan werken. Echt een volgende stap in haar carrière. Het vergaren van nieuwe kennis zit in haar karakter:

“Bij Ultimate Software staat persoonlijke groei centraal en is ook rand voorwaardelijk voor het bedrijf. Als je niet leergierig bent en niet altijd het uiterste uit jezelf wilt halen, dan is Ultimate Software geen goede keuze”, geeft Celeste aan, “Ultimate Software stuurt op continue ontwikkeling”.

Een andere reden waarom Celeste de overstap heeft gemaakt, is het feit dat Ultimate Software voorop loopt in het gebruik van nieuwe technologieën.

“Ultimate Software zet niet alleen de nieuwste technologieën in voor haar klanten, maar ook voor zichzelf. Dat is mooi om te zien en zegt ook echt iets over een bedrijf. Practice what you preach. Ik vind het zeer waardevol om mezelf elke dag weer iets nieuws te kunnen leren en dus onze klanten altijd op het hoogste niveau te kunnen adviseren”.

Celeste heeft een grote affiniteit met scheepvaart. Uiteraard heeft dit ook bijgedragen in haar keuze om over te stappen naar Ultimate Software.

“Ik vind het fijn om met zulke mooie en complexe producten te mogen werken. Het gaat veel verder dan een standaard product. De FLEX producten van Ultimate Software zijn uniek en leveren zoveel meerwaarde voor de klant. Maar ook voor mij als consultant. Dat maakt mijn werk leuk en uitdagend”.

In haar eerste weken bij Ultimate Software kon ze direct starten met een groot automatiseringsproject.

“Ik kreeg direct veel verantwoordelijkheid en taken toebedeeld. Iets wat ik als zeer prettig heb ervaren. Ik werd gekoppeld aan een senior consultant aan wie ik altijd alles kon vragen. Je vormt daardoor direct een hecht team”.

Exchange Data Interface (EDI) is iets waar Celeste voor op het puntje van haar stoel gaat zitten.

“EDI wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt door douanes. Het levert een enorme toegevoegde waarde voor onze FLEX producten. Het opleveren van diverse soorten gegevens gaat met EDI super snel en zorgt dus voor een hogere effectiviteit en efficiency van onze klanten in de maritieme wereld”. Celeste geeft stralend aan dat ze ervan houdt om na te denken over complexe processen en dan de juiste vertaling naar de klantwens te kunnen maken.

Uit alles blijkt dat ze inhoudelijk goed op haar plek zit bij Ultimate Software. Maar hoe zit het met de bedrijfscultuur? Is dit iets wat goed bij haar past? Celeste ervaart de open cultuur als zeer prettig. Het is een mooie gemêleerde groep van senior consultants, aangevuld met jong en ambitieus talent.

“Het werk in een scrum team is fijn. Scrum en Agile waren voor mij nieuwe termen, maar ik heb het mij snel eigen gemaakt. Nu zou ik eigenlijk niet meer zonder kunnen en willen. Het zorgt voor een hechte samenwerking tussen consultants, developers en architecten. Scrum zorgt ervoor dat de klant veel sneller ziet of het project de gewenste richting op gaat, er wordt continue getest, aangepast en bijgestuurd. Zo leveren we aan het einde van de rit precies wat de klant ook heeft gevraagd. Super fijn”.

Op de afsluitende vraag of Ultimate Software haar verwachtingen heeft waargemaakt antwoordt Celeste:

“Jazeker! Ik voel me hier ontzettend thuis en ben dankbaar voor de ruimte die me hier gegeven wordt. Ik hoop me binnen 3 jaar dan ook volledig te hebben ontwikkeld tot Microsoft Dynamics 365 expert. Ik ben al goed op weg!